חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
צ'יאנג מאי אטרקציות

צ'יאנג מאי – מדריך מקיף לתכנון טיול

צ'אנג מאי היא עיר יפה בצפון תאילנד עם היסטוריה עשירה, תרבות מרתקת וסביבה טבעית ירוקה מרשימה (מי אמר מפלים?). 

הנה כל מה שכדאי לדעת לפני שמגיעים.

צ'יאנג מאי מאוד נוחה ונעימה בהשוואה לבנגקוק והיא נקודת התחלה טובה יותר מערים גדולות אחרות בתאילנד. אם אתם מתכננים להגיע לצפון במהלך הטיול שלכם בתאילנד, ומתלבטים איפה כדאי להתחיל – אנחנו ממליצים לשמור את בנגקוק לסוף, ולהתחיל דווקא בצ'יאנג מאי.

מבחינת אזורים – יש בצ'יאנג מאי כמה אזורים פופולאריים ללינה ולביקור (תיכף נספר לכם עליכם), כדאי מאוד ללון באזור העיר העתיקה ולצאת לסיורים ברגל בסמטאות המתוקות. תגלו שם הרבה הפתעות כמו מסעדות קטנות ומושקעות, בארים ובתי קפה מעוצבים, מרכזי מסאג', חנויות למוצרי קנאביס, גלידריות עם גלידות תוצרת בית, אוכל איכותי במחירים זולים, שווקי אוכל מעוצבים וחמודים באוירה רגועה (בניגוד לשווקים הגדולים והעמוסים שבעיר או לשווקים האימתניים בבנגקוק).

גם המחירים בצ'יאנג מאי ידידותיים יותר מבנגקוק. קראו כאן את כל מה שכדאי לדעת על כסף בתאילנד…

ואם עמוס לכם מדי – צאו לבקר באחד מהמקדשים המנקדים את העיר – תגלו שם הרבה שקט ושלווה (במיוחד בשעת השקיעה..).

צ'יאנג מאי אטרקציות
מקדש וואט פאן טאו בשעת התפילה, צ'יאנג מאי

 

צ'יאנג מאי – מידע כללי והתמצאות

 

צ'אנג מאי ממוקמת באזור ההררי של צפון תאילנד, כ- 700 ק"מ צפונית לבנגקוק. 

היא שוכנת בין הרים, ומציעה אקלים קריר יותר ונוף שטובל בירוק ובטבע. קרבתה למיאנמר ולאוס השכנות הופכת אותה לבסיס מצוין לחקר אזור זה של דרום מזרח אסיה.

 

צ'יאנג מאי מפת התמצאות

מזג אוויר בצ'יאנג מאי

בעיר יש אקלים טרופי עם שתי עונות מובחנות – העונה הרטובה והעונה היבשה. נובמבר עד פברואר היא העונה הקרירה עם טמפרטורות נעימות, והיא נחשבת לעונה הנוחה ביותר לביקור, בעוד שמרץ עד יוני מתחממים בהדרגה, ויולי עד אוקטובר הם העונה הגשומה.

שימו לב: אל תצפו כאן ליותר מדי… מדובר באקלים טרופי על כל המשתמע מכך. זה אומר שתמיד חם. 

הנה מאמר שמסביר בצורה מקיפה על מזג האויר בתאילנד ומתי כדאי לבקר באזורים השונים…

כמו כן – 

"עונת השריפות" של צ'אנג מאי

"עונת השריפות" של צ'אנג מאי מתרחשת בערך בין פברואר לאפריל, כאשר החקלאים בסביבה הסמוכה מנקים שדות על ידי שריפת שאריות יבולים. 

בתקופה זו של השנה עשן ממלא את האוויר עד כדי כך שזה משפיע על כל האזור. בדרך כלל, תוכלו לצפות לדברים הבאים במהלך העונה הבוערת:

  • זיהום אוויר מוגבר: עשן משריפה חקלאית באזורים שמסביב עלול לגרום לאיכות אוויר ירודה, במיוחד בתקופות יבשות.
  • ראות מופחתת: האובך יכול להפחית משמעותית את הראות, מה שמקשה על ראות נקודות ציון מרוחקות.
  • דאגות בריאותיות: אנשים עם בעיות נשימה או אסטמה עלולים לחוות קשיי נשימה במהלך עונת השריפות

 

חשבו על זה כאל תקופה מעושנת שעלולה להגביל את הפעילויות בחוץ ודורשת אמצעי זהירות כמו לבישת מסכות.

חשוב לציין כי אין תאריך התחלה או סיום קבועים: העיתוי המדויק עשוי להשתנות בהתאם לתנאי מזג האוויר ולפעילות אנושית. בחלק מהשנים האובך עשוי להגיע לשיא מוקדם יותר בינואר, בעוד שבשנים אחרות עשויים לראות אותו מתמשך עד מאי.

וגם החומרה משתנה: שנים מסוימות חוות איכות אוויר גרועה משמעותית מאחרות. זה תלוי בגורמים כמו כמות השריפה, דפוסי הרוח וכמות הגשמים.

ככלל, השתדלו להימנע מביקור בצ'יאנג מאי בעונת השריפות. אבל אם אין ברירה – כדאי שתכינו את עצמכם לאי נעימות כלשהי, או לפעילויות שלא תוכלו לעשות במהלך הביקור. 

 

צ'יאנג מאי – איך מגיעים 

בטיסה:

נמל התעופה הבינלאומי של צ'יאנג מאי מקושר היטב גם בינלאומית וגם מקומית. טיסה מבנגקוק אורכת כשעה. 

דרך היבשה:

אוטובוס: אוטובוסים מחברים בין צ'אנג מאי לערים מרכזיות בתאילנד. משך הנסיעה באוטובוס מבנגקוק לצ'יאנג מאי הוא בין 10 שעות ל- 12 שעות (לא להבהל, אלה אוטובוסים נוחים מאוד).

רכבת: תחנת הרכבת מקשרת בין צ'אנג מאי לבנגקוק ויעדים נוספים. זוהי אופציה נוחה וחווייתית למדי, במיוחד אם אתם מזמינים נסיעה במחלקה ראשונה. 

תחבורה פנימית ציבורית בצ'יאנג מאי: טוק-טוקים, משאיות אדומות (songthaews) ומוניות נפוצות. גם אפליקציות המוניות גראב ואובר פועלות בעיר.

תוכלו גם לשכור טוסטוס או אופנוע. 

 

התמצאות בצ'אנג מאי

בניגוד לערים אחרות בתאילנד, זוהי עיר נינוחה ורגועה, וכיף פשוט ללכת ברחובות ובסמטאות שלה. 

ניתן לחלק אותה לכמה אזורים עיקריים:

  1. העיר העתיקה: המרכז ההיסטורי, מוקף בתעלה מרובעת (ולפעמים גם בחומה העתיקה). כאן תפגשו הרבה תרמילאים.
  2. כביש נימנהמין: אזור טרנדי עם חנויות, בתי קפה וגלריות לאמנות. זהו מעוז הנוודים הדיגיטאליים. 
  3. Riverside: אזור שליו עם מסעדות ומלונות. נחשב לאזור היוקרתי יותר. ולכן תמצאו בו משפחות ותיירי איכות.

 

הנה מפה מפורטת של העיר:

האם צ'יאנג מאי שווה את הביקור וכמה זמן כדאי להקדיש לה?

צ'יאנג מאי היא בסיס נוח מאוד לטיולים באזור הצפון והיא כשלעצמה עיר מתוקה ונעימה במיוחד. נוח מאוד להתנהל ולהתמצא בה, ויש את כל השירותים שאתם צריכים (ועוד הרבה מעבר לכך..). היא מתאימה לכל סוג של מטיילים – משפחות, זוגות, ומטיילים בודדים. כדאי להקדיש לה לפחות 3-4 ימים ויש כמובן כאלה שגרים בה אפילו כמה שבועות או חודשים…

 

במה צ'יאנג מאי מפורסמת ומהן האטרקציות הייחודיות לה?

1. מקדשים:

צ'אנג מאי ידועה בשל המקדשים הרבים שלה. Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang, ו-Wat Phra That Doi Suthep הם מהמפורסמים ביותר.

2. פסטיבלים:

פסטיבל הפנסים של Yi Peng ו-Songkran (ראש השנה התאילנדי) נחגגים באירועים מפוארים בצ'אנג מאי. חוויה מאוד מומלצת וייחודית. 

3. טבע ונוף:

באזור צ'יאנג מאי נמצאת שמורת הטבע בה ממוקם ההר הגבוה ביותר בתאילנד וממנה יוצאים כל מיני סיורים אל אזורים אותנטיים, ביקורים בין שבטים וסיורי הליכה בהרים, בין מפלים, ג'ונגלים ומטעי קפה.

4. מִטְבָּח:

נסו מנות מקומיות כמו קאו סוי (מרק אטריות קארי) וסום טום (סלט פפאיה). כמו כן תוכלו למצוא כאן אוכל בורמזי, סיני, וקוריאני טעים מאוד. 

 


🐘 לרשימת 8 אטרקציות מדהימות בצ'יאנג מאי הקליקו כאן…


 

Tea plantations on angkhang mountain, chiang mai, thailand
מטעי התה בהרים סביב צ'יאנג מאי

צ'יאנג מאי – נקודות עניין עיקריות

 

  1. Wat Phra Singh: מקדש יפהפה בעיר העתיקה.
  2. Wat Chedi Luang: ביתו של הצ'די בסגנון לאנה ההרוס חלקית.
  3. Wat Phra That Doi Suthep: מקדש מדהים על גבעה עם נוף פנורמי.
  4. שער Tha Pae: כניסה לעיר העתיקה עם שווקים מקומיים ומסעדות.
  5. בזאר לילה: שוק הלילה המפורסם של צ'יאנג מאי המביא לכם בגדים וחפצי אמנות יחד עם מטעמים שונים מרחבי העולם ודוכני שייקים כמיטב המזורת התאילנדית.. :-). קיימים עוד שני שווקים מפורסמים בעיר – שוק הסופ"ש של יום שבת ושוק הסופ"ש של יום ראשון. גם הם שווים מאוד את הביקור.  
  6. הפארק הלאומי Doi Inthanon: ביתה של הפסגה הגבוהה ביותר בתאילנד.

 

איפה לישון בצ'יאנג מאי?

תוכלו למצוא מקום לינה שמתאים לכם מכל בחינה. הנה כמה מהאזורים המרכזיים ללינה בצ'יאנג מאי:

1. העיר העתיקה: מרכז העיר מוקף חומה עם רחובות מקסימים, שווקים תוססים ומקדשים עתיקים. מושלם עבור חובבי היסטוריה ואלה המחפשים טבילה תרבותית. אנחנו גם ממליצים על אזור זה למשפחות. 

2. שער Thapae: אזור תוסס עם בתי הארחה בתקציב נמוך, מקומות בילוי לתרמילאים ואנרגיה צעירה. מתאים לנוסעים בתקציב נמוך ולמי שמחפש חוויה חברתית ופעילה. מתאים גם למשפחות.

3. Nimmanhaemin & Chang Klan Road: אזורים טרנדיים עם בתי קפה, גלריות אמנות, חנויות בוטיק ואווירה היפסטרית. אידיאלי למטיילים צעירים ולמי שמחפש חוויה מודרנית ואומנותית. יכול להתאים לזוגות ולירח דבש. 

4. הר Suthep: מיקום בראש גבעה עם נופים מדהימים, מקדשים בודהיסטים ואווירה שלווה. נהדר עבור אוהבי טבע ואלה המחפשים מפלט שקט ורוחני.

 


הנה מאמר שלם המסביר איפה כדאי לישון בצ'יאנג מאי…


צי'אנג מאי – 4 טיפים לתכנון הביקור

  1. ביקור בשווקים האייקוניים – כדי להמנע מההמונים והצפיפיות מומלץ להגיע אל השווקים הפופולאריים (שוק הסופ"ש של שבת, ושוק הסופ"ש של יום ראשון. כן. אלה שני שווקים שונים והם אמנם מומלצים ביותר) ממש בשעת הפתיחה הרשמית שלהם. אין לתאר את ההבדל בחוויה…
  2. גלידת קוקוס עם טוויסט – ברחבי העיר תמצאו מספר דוכנים קטנים המוכרים גלידה בתוך קוקוס אמיתי. זה לא זול, אבל ממש מומלץ.. בשר הקוקוס מעורבב בגלידה ואליו מוסיפים כל מיני תוספות וסירופ מתוק לבחירתכם.
  3. טיפול פנים מפנק עם גווה- שה – אל תפספסו. במרכזי הבריאות היוקרתיים מציעים טיפול המשלב טיפול פנים ועיסוי באמצעות גווה- שה (טכניקת עיסוי סינית). אין לתאר.
  4. חטיפים לאמיצים – בשווקי האוכל הפזורים ברחבי העיר תמצאו דוכנים המוכרים חרקים וזוחלים מטוגנים.. זה יכול להיות עדין כמו תולעי משי עסיסיות וגם הרבה יותר קשוח כמו עקרבים. נראה אתכם :-).

 

מפל מיי קלאנג, שמורת הטבע של דוי אינתאנון, קצת מחוץ ל'ציאנג מאי

 


הידעתם?

צ'אנג מאי היא לא רק מוקד תיירותי. זה מוקד ומקום מפגש לבעלי מלאכה מסורתיים ולאמנים. עבודות כסף, עור, כלי לכה וטכניקות אריגת משי מורכבות מועברות בגאווה מדור לדור. תוכלו לשוטט להנאתכם בין סדנאות יצירה נסתרות ולחפש אוצרות..


 

צ'יאנג מאי – קצת היסטוריה ועובדות מעניינות:

ממלכת לאנה, הידועה גם בשם Lannathai, הייתה מדינה הודית מרתקת ששגשגה בצפון תאילנד של ימינו מהמאה ה-13 עד המאה ה-18. דמיינו לעצמכם ממלכה רבת עוצמה, מרכז של בודהיזם ייחודי הנקרא Theravada, וצומת דרכים תרבותית שבה השפעות טאי (סיאמיות) משתלבות עם אלו של מיאנמר, סין ולאוס.

צ'אנג מאי נוסדה בשנת 1296 כבירת ממלכת לאנה.

הסיפור של צ'יאנג מאי בכמה משפטים:

בשנת 1296, המלך מנגראי, שליט תאילנדי בעל חזון, לא היה מרוצה מהבירה הקיימת שלו. אז הוא עשה מה שכל מלך שמכבד את עצמו היה עושה – בנה אחת חדשה.. כך נולדה צ'אנג מאי, "עיר חדשה" בתאילנדית. שוכנת בין הרים מלכותיים ונהר הפינג, היא הפכה ללב ממלכת לאנה, ממלכה תוססת של מיליון שדות אורז (למעשה זהו פירוש השם :-)).

תור הזהב: צ'אנג מאי שגשגה, עם רשתות מסחר בעץ טיק, כסף ומשי לאורך דרך המשי העתיקה. מקדשים כמו Wat Phra Singh ו-Wat Chedi Luang קמו כעדות נוצצת למסירותה של לאנה לתרגול בודהיזם הקרוי – Theravada. 

בשנת 1438, נזיר צעיר בשם Saen Muang Ma, תוך כדי מדיטציה מתחת לעץ בודהי, ראה פיל לבן נושא שריד קדוש. בהשראתו, הוא בנה את וואט פרה תאט דוי סותפ, שניצב עד היום כמגדלור על ראש הר דוי סותפ.

טוויסט של גורל: שליטה של צ'אנג מאי התמודד עם אתגרים. יריבויות עם ממלכות שכנות ופלישות בורמזיות הרסניות הותירו את חותמן. ב-1774, כוחות סיאמיים שיחררו את העיר, אך עצמאותה של ממלכת לאנה דעכה. 

תחת השלטון הסיאמי, צ'אנג מאי היתה בעלת ערך ושימשה אזור חיץ נגד איומים בורמזים, מה שקנה לה מידה של אוטונומיה.

המאה ה-20 הביאה לשינוי של צ'אנג מאי. הגיעו רכבות שחיברו אותה לעולם. המסחר בעץ פרח, והביא גם לעיצוב של ארכיטקטורת העץ של העיר. כיום, צ'יאנג מאי היא תכשיט תרבותי, המשלב מסורות עתיקות מממלכת לאנה עם חידוש יצירתי ומודרני.

הנה סרטון עם המלצות לאטרקציות ופעילויות בצ'יאנג מאי ובסביבתה:

 

יש לך שאלה? רוצה להגיב? בבקשה:

(האימייל לא יוצג)